Evolver kliver in som majoritetsägare i Toyrock Ab

Evolver Fund I har den 23 maj 2022 förvärvat aktiemajoriteten i Åbo-baserade Toyrock Ab. Toyrocks grundare och VD Mika Kalpamaa förblir betydande delägare och fortsätter som bolagets VD.

“Som en pålitlig partner i den finska leksaksindustrin vill vi vara innovativa, ansvarsfulla och ständigt utvecklas. Genom att gå samman med Evolver får vi ytterligare resurser och verktyg som vi behöver för att accelerera våra nuvarande tillväxt och våra mål gällande internationalisering. Utöver detta stärker Evolver ytterligare vår roll på hemmamarknaden och ökar vår förmåga att betjäna våra kunder och huvudmän på bästa möjliga sätt” kommenterar Mika Kalpamaa.

“Toyrock har byggt en position som nationell “champion” genom att framgångsrikt knyta samman globala leksaksproducenter med finska leksaksåterförsäljare. Samtidigt har man kraftigt överträffat marknadens tillväxt. Vi är djupt imponerade av vad Mika och hans team har åstadkommit och ser Toyrock som en utmärkt plattform för fortsatt organisk tillväxt och branschkonsolidering. Vi är mycket glada för möjligheten att som bolagets första externa ägare samarbete med dem och ser fram emot att tillsammans lyfta Toyrock till nästa nivå.” – Lasse Kittelsen, Managing Partner Evolver.

Toyrocks verksamhet fortsätter som vanligt. Vi ser fram emot nya möjligheter att utveckla vår verksamhet och samarbetet med våra kunder.

För ytterligare information kontakta:

  • Mika Kalpamaa, CEO, Toyrock Oy, tel. +358 50 5147031, mika@toyrock.fi
  • Lasse Kittelsen, Managing Partner, Evolver Equity Ab, tel. +358 40 762 1230, lasse.kittelsen@evolverequity.com

www.evolverequity.com